Slider

Timjamikanaa ja rapeiksi paahdettuja perunoita: Loistava ateria 4:lle alle 10 eurolla

2/19/2017

edullinen ja maukas ruoka2

edullinen ja maukas ruoka1

Timjamikanaa, rapeiksi paahdettuja perunoita ja valkosipulimajoneesia; jos etsit reseptiä, jolla hemmotella perhettä tai ystäviä, löysit oikean sivun! Tämä resepti hurmaa tiukimmankin anopin ja mikä parasta, tämän valmistus neljälle maksaa alle 10 euroa.

Jos kaapista löytyy läjä peruselitarvikkeita, ei kaupasta tarvitse hakea kuin kana, timjami sekä perunat.  Koko aterian valmistamiseen aikaa kuluu hieman alle kaksi tuntia. Tässä on passiivista odottelua mukana, joten aterian valmistuessa ehtii hyvin tyhjentämään tiskikoneen ja nauttimaan lasin viiniä.

Timjamikana 4:lle
800 g kanan paistileikettä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua, tuoretta timjamia 
1 tl sitruunapippuria
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
 
Rapeat, paahdetut perunat 4:lle
2 kg jauhoisia perunoita
4 tl tuoretta, hiennonnettua timjamia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl sulatettua voita
mustapippuria, suolaa 

Itse tehty valkosipulimajoneesi
1 muna
n. 1,5 dl rypsiöljyä
1 valkosipuli
1 rkl dijon-sinappia
0,5 tl sitruunanmehua
suolaa

Aloita aterian valmistus marinoimalla kana (Kana kannattaa valmistella muutamaa tuntia etukäteen jääkaappiin marinoitumaan). Reseptissä käytän paistia, kanan fileepihvikin käy, mutta paisti on edullisempaa ja paljon maukkaampaa lihaa.

Leikkaa kanasta pois ylimääräinen rasva ja siirrä ne kannelliseen kulhoon. Lorauta päälle oliiviöljy ja lisää mausteet sekä hienonnettu timjami ja valkosipuli. Hiero marinadi kunnolla kanaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Kuori perunat ja pilko ne n. 3x3 cm paloiksi. Keitä perunoita n. 15 minuuttia lähes kypsiksi. Perunoiden kiehuessa laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen ja valmistele perunoiden marinadi. Sekoita keskenään 2 rkl oliviiöljyä, 2 rkl sulatettua voita, hienonnettu timjami, valkosipuli sekä suola ja pippuri. Kun perunat ovat keittyneet, kumoa ne metalliseen uunivuokaan jäähtymään hetkeksi.

Valele hieman jäähtyneet perunat marinadilla kauttaaltaan ja laita ne uunin keskitasolle paistumaan n. 60 minuutiksi. Paiston puolivälissä käännä perunat ja valele ne sulatetulla voilla.

Kun perunat menevät uuniin paistumaan, laita mukaan kokonainen, folioon kääritty valkosipuli paahtumaan. Tässä välissä ota kana jääkaapista huoneenlämpöön. Anna valkosipulin kypsyä n. 30 minuuttia, kunnes se pehmenee. Sillä aikaa ota muut majoneesin aineet lämpiämään huoneenlämpöön.

Tee majoneesi. Yhdistä korkeaan kippoon (itse käytän 1 litran mittakannua) muna, 1 dl öljyä sekä mausteet. Kun valkosipuli on kypsynyt, paina kynsistä pehmeä valkosipuli ulos veitsellä ja lisää majoneesipohjaan. Valkosipulia voi huoletta laittaa 7 kynttä. Paina sauvasekoitin kipon pohjalle ja sekoita seosta hetki. Nosta sauvasekoitin varovasti pohjasta pintaan koko ajan sekoittaen. Toista. Jos majoneesi jää löysäksi, saosta se lisäämällä pikkuhiljaa öljyä samalla sekoittaen. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa ja nosta valmis majoneesi jääkaappiin odottamaan.

Kun perunat ovat lähes valmiita, paista kana. Paista kanaa pannulla miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Ota valmiit peruna uunista ja viimeistele suolalla. 

Ja sitten vain nauttimaan!

Kun ruuan valmistuksen ajoittaa oikein, valmistuvat elementit samoihin aikoihin ja aikaa jää tosiaan vaikka viinilasin nauttimiseen. Tein alle yksinkertaisen aikanajan, joka ehkä helpottaa reseptin seuraamista ja työn rytmitystä:
aikajana

Reseptin hinnasta vielä sen verran, että laskin hinnan tosiaan sen mukaan mitä kaupasta piti hakea: 2 kg perunoita 1,30 €, tuore timjami n. 2 € sekä kana (paisti n. 8€/kg) 6 €, yhteensä 9,30 €. Mikäli mukaan laskee myös peruselintarvikkeet, arvioin annoksen hinnaksi n. 3 €. Kaiken kaikkiaan siis maukasta ja suht edullista ruokaa!



Translation:
Thyme chicken and roasted potatoes, cheap and delicious dinner!


Follow on Instagram:
follow on insta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan