Sitruunaiset arancini-pallot mozzarella sydämellä

arancini riisipallot 
Pääsiäisenä vietimme tyttöjen iltaa viinin, saunan ja hyvän ruuan merkeissä. Alkupalaksi söimme pannulla paistettua parsaa hollandaisekastikkeella ja pääruuaksi sitruunarisottoa paistetulla kuhalla. Aterian kruunasi vielä täydellisesti hyytynyt valkosuklaapannacotta passionhedelmällä. 

Tein risottoa neljälle hengelle ja kolmelta syöjältä sitä jäi yli n. 500 g. Uudelleen lämmitetty risotto ei kuitenkaan napannut, joten seuraavana päivänä pyörittelin siitä ruokaisat arancini- eli friteeratut riisipallot. Puolesta kilosta risottoa pyörittelin kymmenen noin 5 cm kokoista palloa.

Arancini-pallot mozzarella sydämellä
n. 500 g ylijäänyttä sitruunarisottoa
n. 80 g mozzarellaa
2 munaa
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 2,5 dl korppujauhoja
2 tl raastettua sitruunankuorta
1,5 l öljyä friteeraukseen
suolaa, pippuria

Pilko mozzarella n. 1,5 cm kokoisiin paloihin. Pyörittele risotosta palloja ja paina jokaisen sisään palanen mozzarellaa (jos risotto on edellisenä päivänä valmistettu huolella, on pallot todella helppo pyöritellä kun tärkkelys hieman lämpenee käsissä). Sulje pallot hyvin, laita ne leivinpaperin päälle lautaselle ja nosta jääkaappiin 20 minuutiksi.
Pallojen levätessä valmistele leivitystarvikkeet. Laita ensimmäiselle lautaselle vehnäjauhoja. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kolmannelle lautaselle laita korppujauhot ja mauste ne hyvin suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.

Leivitä riisipallot näin: Pyörittele pallo ensin kunnolla vehnäjauhossa, koputtele ylimäärinen jauho pois. Pyörittele riisipallot kananmunissa kauttaaltaan ja sen jälkeen korppujauhoissa. Painele riisipallo kiinteäksi ja leivitä se uudelleen vielä muna- ja korppujauhoseoksella. Nosta leivitetyt pallot jääkaappiin vielä 20 minuutiksi.

Kuumenna öljy 180 asteeseen ja friteeraa riisipalloja kunnes ne ovat kullanruskeita (n. 4 minuuttia). Nosta friteeratut pallot talouspaperin päälle jäähtymään hetkeksi.

Tarjoile lämpimät arancinit esimerkiksi tomaattikastikkeen tai lämpimän tomaatti-rucolasalaatin kanssa. Arancinit ovat hyvin ruokaisia, joten kolme palloa riittää hyvin yhtä syöjää kohden.


___


Translation:
Arancini balls from left over lemon risotto.

Tunnisteet: ,

St. Black : Sitruunaiset arancini-pallot mozzarella sydämellä

4/23/2017

Sitruunaiset arancini-pallot mozzarella sydämellä

arancini riisipallot 
Pääsiäisenä vietimme tyttöjen iltaa viinin, saunan ja hyvän ruuan merkeissä. Alkupalaksi söimme pannulla paistettua parsaa hollandaisekastikkeella ja pääruuaksi sitruunarisottoa paistetulla kuhalla. Aterian kruunasi vielä täydellisesti hyytynyt valkosuklaapannacotta passionhedelmällä. 

Tein risottoa neljälle hengelle ja kolmelta syöjältä sitä jäi yli n. 500 g. Uudelleen lämmitetty risotto ei kuitenkaan napannut, joten seuraavana päivänä pyörittelin siitä ruokaisat arancini- eli friteeratut riisipallot. Puolesta kilosta risottoa pyörittelin kymmenen noin 5 cm kokoista palloa.

Arancini-pallot mozzarella sydämellä
n. 500 g ylijäänyttä sitruunarisottoa
n. 80 g mozzarellaa
2 munaa
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 2,5 dl korppujauhoja
2 tl raastettua sitruunankuorta
1,5 l öljyä friteeraukseen
suolaa, pippuria

Pilko mozzarella n. 1,5 cm kokoisiin paloihin. Pyörittele risotosta palloja ja paina jokaisen sisään palanen mozzarellaa (jos risotto on edellisenä päivänä valmistettu huolella, on pallot todella helppo pyöritellä kun tärkkelys hieman lämpenee käsissä). Sulje pallot hyvin, laita ne leivinpaperin päälle lautaselle ja nosta jääkaappiin 20 minuutiksi.
Pallojen levätessä valmistele leivitystarvikkeet. Laita ensimmäiselle lautaselle vehnäjauhoja. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kolmannelle lautaselle laita korppujauhot ja mauste ne hyvin suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.

Leivitä riisipallot näin: Pyörittele pallo ensin kunnolla vehnäjauhossa, koputtele ylimäärinen jauho pois. Pyörittele riisipallot kananmunissa kauttaaltaan ja sen jälkeen korppujauhoissa. Painele riisipallo kiinteäksi ja leivitä se uudelleen vielä muna- ja korppujauhoseoksella. Nosta leivitetyt pallot jääkaappiin vielä 20 minuutiksi.

Kuumenna öljy 180 asteeseen ja friteeraa riisipalloja kunnes ne ovat kullanruskeita (n. 4 minuuttia). Nosta friteeratut pallot talouspaperin päälle jäähtymään hetkeksi.

Tarjoile lämpimät arancinit esimerkiksi tomaattikastikkeen tai lämpimän tomaatti-rucolasalaatin kanssa. Arancinit ovat hyvin ruokaisia, joten kolme palloa riittää hyvin yhtä syöjää kohden.


___


Translation:
Arancini balls from left over lemon risotto.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu