Slider

KVVD: Kupliva minttujuoma

5/28/2017

Pian ympäri Suomea juhlitaan taas uusiin seikkailuihin matkaavia koulunsa päättäneitä. Monissa juhlissa kilistetään kuohuvalla ja onkin hyvä muistaa varata myös alkoholiton vaihtoehto niille vieraille, joille alkoholi ei maistu. Mocktailit ovat kasvava trendi, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää juhlien tarjoilussa. Moctail on myös loistava vaihtoehto silloin, kun haluaa tarjota vieraille jotain pommacia jännittävämpää.

kupliva minttujuomaTämä raikas ja kupliva minttujuoma on hyvä vaihtoehto juhlien alkoholittoman, tai miksei koko juomatarjoilunkin, hoitoon. Valmistumiseen menee muutama päivä, joten tämä kannattaa valmistella viikonloppua varten ajoissa.

Kupliva minttujuoma

4 l vettä
6 dl sokeria
3 sitruunaa
1 puntti vahvaa minttua
1 tl kuivahiivaa

Laita suureen, ainakin 5 l kattilaan puolet vedestä ja purista joukkoon kolmen sitruunan mehu. Lisää yhden sitruunan kuori (ei valkoista osaa) ja sokeri. Kiehauta. Lisää minttu ja loput 2 l viileää vettä. Jäähdytä juoma 42 asteeseen ja lisää hiiva. Sekoita hyvin ja anna juoman käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi juoma ja pulloja se ja anna käymisen jatkua jääkaapissa muutama päivä.

Koristele juoma mintunlehdillä ja sitruunalla. Kokeile myös aromaattista rosmariinia juoman koristeluun! Pullojen pohjalle kertyy hiivaa, joka maistuu, no, hiivalle. Se kannattaa jättää kaatamatta laseihin tarjoilun yhteydessä.

___

Translation:
Homemade sparkling mint lemonade

2 kommenttia:

  1. hmmm..kuulostaa hyvältä. Täytys siis heti tehdä, jos aikoo saada ensi lauantaiksi juhliin. Tarkoittaa siis uutta kauppareissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, testaamaan ei valitettavasti enää ehdi mutta tuskin tarvitseekaan! Keksin tänään, että tämä toimisi tosi hyvin limoncellon jatkeena ja sen otankin testiin vielä illalla ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan